Kesä 2009 oli harvinaisen tapahtumarikas puutaiteelle Suomessa. Näyttelyitä ja tapahtumia oli harvinaisen paljon ja puutaiteesta kirjoitettiin useissa lehdissä.

Verkossa puutaide on kuitenkin yllättävän huonosti edustettuna. Aika harvalla taiteilijalla on omat verkkosivut ja vielä harvempi galleria on löydettävissä verkon avulla.

Tässä blogissa on tavoitteena linkittää puutaiteesta kertoviin artikkeleihin ja gallerioihin. Samalla blogi toimii muistikirjana itselle siitä kaikesta mitä puutaiteen saralla tapahtuu.

Muistikirjan pitäminen asioista ja tapahtumista onkin ehkä se tärkein syy blogin pitämiselle. Olemme seuranneet puutaiteen kehittymistä Suomessa jo melkein kahdenkymmenen vuoden ajan, mutta viime vuosina toiminta on aktivoitunut kun päivätyöt on jätetty taakse. Oman galleriatoiminnan kautta ala on nyt viime aikoina tullut tutummaksi. Täten kypsyi ajatus siitä, että ehkä omasta tietotaidosta voisi olla muillekin hyötyä.

Blogin tavoitteena on helpottaa laajasti puutaiteen harrastajien elämää ja ehkä jopa auttaa nostamaan puutaidetta paremmin suuren yleisön tietoisuuteen.

Tosin emme pistä pahaksemme jos joku löytää meidänkin verkkosivustomme tämän blogin kautta. Kirjoittajien oma sivusto on siis www.puuveistos.fi joten täysin pyyteettömistä syistä tätäkään blogia ei pidetä.