Jyväskylässä Suomen käsityön museossa on avattu näyttely, joka keskittyy kotimaisen puuperinteen esittelyyn. Parasta puusta -näyttely on esillä 5.12.2010 saakka Suomen käsityön museossa Jyväskylässä (Kauppakatu 25). Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Näyttelyn on koonnut työryhmä, jota johti professori Simo Heikkilä. Näyttely on kokoelma taitelijoiden ja kuuluisten henkilöiden valitsemia puisia suosikkiesineitään ja puutaideteoksia.

Näyttelystä julkaistiin hiljattain myös artikkeli Helsingin Sanomissa.

Artikkeli Jyväskylän puunäyttelystä Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomien artikkelissa todetaan näyttelystä mm. seuraavaa:
”Näyttelystä ja etenkin siihen mukaan valittujen henkilöiden teksteistä paistaa, että suomalainen puuteollisuus on lamaannuksessa, yksittäisiä esimerkkejä lukuun ottamatta. Puuta pidetään itsestäänselvyytenä, sen mahdollisuuksia ei ole ymmärretty eikä hyödynnetty kovin kiinnostavalla tavalla viime aikoina.”
Näyttely haastaa puun uudenlaiseen hyödyntämiseen, mutta jää Helsingin Sanomien mukaan vielä kauaksi todellisesta päänavauksesta kohti parempaa tulevaisuutta.
”Näyttely herättää ja haastaa terävällä tavalla, mutta vielä on pitkä matka päätöksiin ja toimenpiteisiin, joilla Suomi erottuisi kansainvälisestikin uudenlaisten ja kilpailukykyisten teollisten puutuotteiden valmistajana.”

Artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien verkkosivuilta.

Jyväskylän näyttely on joka tapauksessa isoimpia tämän vuoden puutaidenäyttelyitä, joka kannattaa käydä katsomassa jos Keski-Suomessa tämän vuoden aikana liikkuu.

Lisätietoa: